Politika zasebnosti

Podatki se obdelujejo in varujejo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) (Uradni list RS 163/2022) in Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov) (UL. L. 119, 4. 5. 2016, str. 1–88).

PODATKI O UPRAVLJALCU

Vaše osebne podatke zbira in obdeluje Rosanda Skočir, sobodajalka, Volče 98, 5220 Tolmin. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov določena s strani upravljalca je dostopna preko naslova e-pošte: info@apartments-rosi.com.

UPORABU, OBSEG IN NAMEN HRANJENJA IN OBDELAVE

Rosanda Skočir, sobodajalka, obdeluje vaše osebne podatke le, če ima za to zakonsko ali drugo pravno podlago. Podatki se obdelujejo na naslednjih podlagah: vaša neposredna privolitev v okviru kontaktnega obrazca, spletne analitike; za izvajanje storitve ter ukrepov pred izvedbo opravljene storitve; zakoniti interes, ki se predvsem nanaša na neposredno trženje naših storitev ter izpolnitev zakonskih obveznostih, predvsem v primeru neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti ter s tem primernih sankcij.

Osebne podatke se hrani in obdeluje za namene rezervacije nastanitve, obveščanja prek elektronske pošte in telefonske številke ter za namen izdaje računa. ​

Za zgoraj navedene namene hranimo: ime, priimek, naslov, elektronski naslov, telefon.

​​Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena.

Podatki, ki jih pridobimo na podlagi kontaktnega obrazca so vaše ime in priimek, telefonska številka, e-naslov ter storitev/-ve, ki jo potrebujete. Zbiramo jih na varen način. Uporabimo jih z namenom odgovora na vaše povpraševanje in nadaljnjega poslovnega sodelovanja. Teh podatkov ne uporabimo v trženjske namene, razen če se z namenom izrecno strinjate.

Podatki, ki jih pridobimo za namen izstavitve računa so:

Ime in priimek, naslov, e-naslov kontaktne osebe. Potrebujemo jih za nemoteno delo, izdajo računov ter v kasnejši fazi za morebitno izterjavo.

IZNOS

Zbirke osebnih podatkov hranimo na območju Republike Slovenije ter jih ne iznašamo v druge države.

OBDOBJE HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke posameznika hranimo do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo. V kolikor bi zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke prenehali, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali.

Po zakonu, ki ureja davek na dodano vrednost, moramo zagotoviti hrambo računov še 5 let po poteku leta, na katero se računi nanašajo. Po poteku obdobja hrambe se podatki zbrišejo, uničijo, blokirajo ali anonimizirajo, če zakon za posamezno vrsto podatkov ne določa drugače.

PRAVICE POSAMEZNIKA(OSEBE)

Vsak posameznik lahko za svoje podatke kadarkoli zahteva:
  • vpogled,
  • popravek,
  • popoln izbris,
  • prenos drugemu ponudniku sorodnih storitev,
  • prekinitev obdelave in hranjenja oz. preklic soglasja za obdelavo in hranjenje, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve oz. soglasja izvajala do njegovega preklica.

​​V primeru, da bi želeli nadalje obdelovati osebne podatke za namen, ki ni namen, za katerega so bili osebni podatki zbrani, bomo posamezniku pred tako nadaljnjo obdelavo podatkov zagotovili informacije o tem drugem namenu in vse nadaljnje relevantne informacije, kot so podane v temu dokumentu.

Pravice uveljavljate s pisno zahtevo, ki jo posredujete preko elektronske pošte na naslov info@apartments-rosi.com.

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornemu organu.

Storili bomo vse, kar je v naši moči, da posamezniku pomagamo pri uveljavljanju svojih pravic.

PRAVNO OBVESTILO

Vse vsebine, objavljene na www.apartments-rosi.com so last Apartmajev Rosi in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug način. Apartmaji Rosi niso odgovorni za morebitne občasne težave pri delovanju spletne strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Apartmaji Rosi si pridržujejo pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni strani.

Privolitev za piškotke

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se zapišejo na vaš računalnik, ko obiščete spletno stran. Piškotki služijo za zagotavljanje sledljivosti in ko se naslednjič vrnete na stran preko istega brskalnika lahko le ta preveri, ali je piškotek prisoten, in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani.

Piškotki nam omogočajo, da prepoznamo ali nas je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu lahko prilagodimo prikazano vsebino.

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Piškotki so majhne datoteke, ki jih obiskana spletna mesta pošljejo v vaš računalnik in shranijo na njem. Običajno vsebujejo: ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek; življenjsko dobo piškotka; vrednost (edinstveno številko).

Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta brskalnik prebere piškotek in posreduje informacije spletnemu mestu ali drugemu elementu, ki je nastavil piškotek.

ZAKAJ SO PIŠKOTKI POTREBNI?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

UPRAVLJANJE IN BRISANJE PIŠKOTKOV

Sami se odločate, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vašem računalniku ali ne. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika. Za informacije o nastavitvah za piškotke, izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Večina brskalnikov omogoča da zavrnete ali sprejmete vse piškotke, sprejmete samo določene piškotke ali pa vas vsakič vpraša ali dovolite piškotke za določeno stran ali ne.

Brisanje piškotkov se razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Za navodila, kako to storiti, vam predlagamo, da se poslužite pomoči v brskalniku kjer boste našli navodila za upravljanje piškotkov vašega brskalnika.